Betalt samarbete

Adverty skapar nya intäkter för den växande spelindustrin

January 22, 2019
C Talk med CEO Niklas Bakos, Adverty

( click to play )

Adverty är ett techbolag som utvecklat ett nytt innovativt sätt att annonsera i spel. Fokus för 2019 är att snabbt börja generera intäkter genom att få ut plattformen i stora mobilspel som spelas av miljontals användare varje dag.

I intervjun pratar vi om idéen bakom bolaget, strategin för att snabbt få ut produkten på marknaden och framtidsspaning inom tech “Vi står inför ett nytt teknikskifte där VR och AR inom några år kommer att användas lika flitigt som mobiltelefonen. Vi vill bli marknadsledande och stärka vår ledande position genom att patentansöka all vår unika teknik som vi utvecklar”, säger Niklas Bakos.

Bolaget

Adverty är ett teknikbolag med en egenutvecklad annonsplattform. Grundades 2016 i Stockholm och har 17 anställda. Bolaget är noterat på NGM sedan 2018.

Produkten

Adverty har tagit fram en plattform för annonsering i spel i VR, AR och mobilappar. Plattformen skapar möjligheter för varumärken att synas hos konsumenterna direkt i spelet på rätt ställe vid rätt tidpunkt. Spel och applikationsutvecklare kan snabbt och enkelt generera intäkter med hjälp av integrerad reklam.

Potentialen

Spelindustrin är en växande bransch som bara i Sverige växt från 3,7 miljarder kronor år 2012 till 12,5 miljarder år 2016 enligt studier. Här finns en stor potential att nå miljontals spelare med icke-påträngande reklam i form av produktplacering direkt i spelet, något som vi är vana vid från filmindustrin.

Kursen

Noterat på NGM, kortnamn ADVT MTF och handlas till kursen 3,29 (20190121)

More information

If you want to know more about the company and receive up-to-date information on the companies being interviewed, contact us by email at info@corneliapr.com or by joining Facebook-group Cornelia News Network

Share

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on google
Scroll Up